Line-Up

Vrijdag, 3 augustus

18:00

Open

20:00 - 22:00

Krisix

Krisix zal onze Afterwork Party op vrijdag op gang trekken. Hij staat al 15 jaar achter de knoppen als allround DJ. Van chiro- en scoutsfuiven in de regio, studenten TD's in Antwerpen tot privé- en bedrijfsevents. In zijn studententijd was hij resident in danscafé Den Echo in Antwerpen. Voorbije jaren draaide hij ook op o.a. Area 77 en Oostfeesten.

22:00 - 23:30

Double D

Double D opende vorig jaar als winnaar van onze DJ-contest de DJ-stage. Hij is je vaste maatje in de file op Studio Brussel. Een DJ die in ware no nonsense-stijl de meest recente weekendtunes in combinatie met all time classics vertrasht tot een set waar je tot de vroege uurtjes op kunt doorstappen… Dit jaar staat hij achter de draaitafels van onze Afterwork Party op vrijdag.

23:30 - 01:00

A-TOM-X

Tom is een vaste retro waarde in de regio. Hij was resident in trance-club Dance Cathedral Obsession in Rumst (1999-2004). En was ook te gast in legendarische clubs als o.a. Cherry Moon, BBC, Highstreet, Outline, La Rocca, Boccaccio,... Sinds 2005 is hij vaste guest DJ geworden op retrofeestjes in Illusion. Tegenwoordig kan je hem vinden op alle gekende retro party's en retro stages van de grote festivals. Een ervaren rot in het vak dus!

Zaterdag, 4 augustus

15:00

Open

15:10 - 16:25

Fabiola Fun Fuckers

The Fabiola FunFuckers zullen dit jaar ons festival in stijl openen. Deze Duffelse band staat al 10 jaar garant voor een stevige rock show met een gevarieerde set van bekende en minder bekende meezingers. Ze stonden al op verscheidene festivals en events en ze hunkeren naar 2018 met een vernieuwde show! Kortom, de ideale gangmaker voor onze 17de LochtFest editie.

17:00 - 17:45

Sam Renascent

Sam Renascent is een Belgische artiest met Congolese roots die zich in London gevestigd heeft om aan de University of West London vocals en muziekproducent te studeren. Zijn muziek is een bonte mix van elektronische pop muziek met Afrikaans klinkende beats. Hij bouwt rustig aan zijn prille carrière in de Benelux en zijn single "Kobotama" is de ideale sound voor een zomerse festival namiddag. Zijn eerste EP stelde hij onlangs voor in Trix in Antwerpen en de AB in Brussel. Kom hem ontdekken op LochtFest.

18:20 - 19:20

F.O.D.

F.O.D. speelde in 2013 reeds onze wei plat met hun album "Ontario" en zorgde voor een serieuze afterparty na het optreden van CPeX. De voorbije jaren werkten ze aan een stevige opmars met optredens op o.a. Punkrock Holiday, Groezrock, Brakrock en het voorprogramma van Sum 41 in de AB van Brussel. In 2017 brachten ze hun derde album "Harvest" uit, reden genoeg om ze opnieuw een plaatsje op onze affiche aan te bieden.

19:55 - 20:55

Milo Meskens

Milo Meskens werd bekend in 2015 door het programma De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Zijn eigenzinnig recept van pop, folk en blues, overgoten met een melancholisch sausje valt in de smaak. Debuutsingle "Here With Me" (2016) krijgt airplay op meer dan 15 radiozenders, verspreid over 10 verschillende landen, en zet Meskens daarmee meteen op de muzikale kaart. De zonnige opvolger "New Beginning" toont dat hij meer is dan een one hit-wonder: het nummer kampeert 25 weken in de Ultratop. In 2018 bracht Milo zijn eerste album "Contrast" uit en rijgt hiermee de successen aan elkaar met singles "Twenty One" en "Stone Cold Liar" die vrijwel op elke Vlaamse radiozender gespeeld worden. Ook de streamingteller staat ondertussen ver boven het miljoen.

21:30 - 23:00

Level Six

Sfeer verzekerd op ons hoofdpodium. Level Six is één van de hipste partybands van het moment! In 2018 touren de 6 muzikanten met hun jubileum tour (6-years): "VI". Originele medleys en de grootste hits van de voorbije jaren… Een optreden van Level Six is van begin tot eind een ware beleving, dit dankzij een zeer straffe muzikale set vol interactie en special effects. Jo Hens (Niko uit Familie) en Katerine Avgoustakis (VTM, Winnares Star Acedemy) zorgen samen met 4 professionele muzikanten voor top-entertainment, non-stop hits en de lekkerste/dansbare riffs.

23:30 - 01:00

Shizzle Le Sauvage

DJ Shizzle le Sauvage is een allround entertainer die elke dansvloer in lichterlaaie zet. Sommigen noemen hem het liefdeskind van het Gentse nachtleven, maar dat zou een understatement zijn. Als Studio Brussel resident brengt hij een lichtpuntje in het fileleed. En op zijn palmares staan ook mooie festivals als Rock Werchter en Polé Polé. De perfecte afsluiter voor ons hoofdpodium op zaterdag!

Zaterdag, 4 augustus

18:00 - 19:30

Drix Soundsystem

DRIX Soundsystem zijn twee jeugdige vrienden (Dries en Cédric) uit Puurs met een voorliefde voor vunzige feestjes. Ze zetten de tent op z’n kop met een allround-set waarbij stilstaan geen optie is. Waan je van Tomorrowland tot in een après-ski bar in Tirol, want deze mannen kennen geen grenzen (wat genres betreft)!

19:30 - 21:00

Freaquency

Freaquency zal onze DJ stage voorzien van allround dansvoer. Hij won de Start To DJ contest van MNM in 2012. Ondertussen is hij trouwe klant aan huis op talrijke events en festivals. Freaquency kondidge onlangs aan dat dit zijn laatste festivalzomer als DJ wordt. Kom hem dus zeker checken en aanmoedigen, de laatste kans om hem gratis te zien op Domein De Locht in Duffel.

20:30 - 22:00

5napback

In 2016 won 5napback onze DJ-contest. Enkele maanden later haalde hij ook de overwinning binnen van de prestigieuze MNM Start To DJ contest. Als kers op de taart mocht hij op Ibiza gaan draaien samen met Dimitri Vegas & Like Mike. Ondertussen is hij een gevestigde waarde op alle festivalpodia, studentenfuiven en evenementen over gans Vlaanderen. Dit jaar vonden we toch opnieuw een gaatje in zijn drukbezette DJ agenda. Als extraatje komt hij reeds een half uur vroeger om voor zijn set een korte back-2-back sessie te draaien samen met Freaquency.

22:00 - 00:00

Kiomi

Kiomi wist vorig jaar het publiek en de LochtFest organisatie voor zich te winnen op onze DJ stage. Op verzoek van velen staat hij dit jaar terug achter onze draaitafels op de festivaldag tussen mooie namen als Freaquency, 5napback en Dark-E. Hij draaide voorbije jaren ook op fuiven in o.a. De Locht, Volmolen en Carré.

00:00 - 01:00

Dark-E

De headliner voor onze DJ-stage: Dark-E. Dit jaar sluiten we onze DJ-tent af in het hardere genre. In 2004 brak Kristof door met de hits "Hypnotical Summer" en "Tranceballers". Later kwamen daar "Happy Hookers (Goes On...)" en "Cold Fever" bij, waardoor Dark-E een vaste waarde werd in discotheken en op vele festivals. Zo was hij resident in Highstreet en Complex. En staan Tomorrowland, Reverze, Defqon1, Flashback en nog veel meer festivals reeds op zijn veroveringslijstje. Ook deze zomer staat hij terug op Tomorrowland en enkele weken later achter de draaitafels van LochtFest.

Zaterdag, 4 augustus

Dit jaar voorzien we een volwaardig derde podium. Voor commerciële beats kan je terecht in onze DJ-tent. De techno en house liefhebbers komen een hele dag aan hun trekken in Het Bos.

18:00 - 19:30

Whistler

Yannick zijn liefde voor elektronische muziek begon op 15-jarige leeftijd. Door de jaren heen heeft hij veel ervaring opgedaan op verschillende locaties in België, zoals 'Feest in het Park', Petrol en Noxx. Nu draait hij vooral kwalitatieve house muziek en is de ideale opener voor onze nieuwe DJ-stage Het Bos.

19:30 - 20:30

Stiem

Stienus is een jonge knaap met een grote passie voor muziek. Verwacht een setje vol (future) house en techno. Op zijn palmares staan reeds mooie locaties zoals o.a. IKON en Klimax in Antwerpen. Studentenfeestjes in Leuven in Doc's Bar, Rumba en Lido. En Tropical Dream Festival in Houthalen.

20:30 - 21:30

Trådar

Trådar is een jong duo dat de late avond op gang zal trekken met deep en tech house. Ze stonden enkele jaren geleden nog op onze DJ-stage onder hun voormalige naam Bassbomb. Ondertussen zijn ze als Trådar ook een vaste waarde geworden in de regionale alternatieve scène met DJ sets op o.a. Funktionate, Metadrome en Natural Highs Festival.

21:30 - 23:00

Moodtronic

Moodtronic is een duo dat 3 jaar geleden gevormd is door 2 DJ's en muziek 'addicts' die een explosieve mix zullen brengen van house en techno. Zowel solo als duo hebben ze al heel wat ervaring opgedaan in clubs zoals o.a. Cafe d'Anvers, Fuse, Illusion en het Nederlandse concept Draaimolen. Sinds kort organiseren ze ook hun eigen "Electronic Revolution" feestjes. Ook op LochtFest zullen ze Het Bos doen daveren op zijn grondvesten.

23:00 - 00:30

Make Make

Make Make is afsluiter van dienst. Niels is al jaren een vaste waarde in het Duffelse nachtleven. Als DJ op o.a. Natural Highs Festival en organisator van techno feestjes Bass Cage. Hij kijkt al uit naar zijn set op dit nieuwe stukje van het LochtFest domein.

Zaterdag, 4 augustus

Deze zomer organiseren we opnieuw 2 festivaldagen, met op vrijdagavond 3 augustus een Afterwork Party van 18u tot 1u in de feesttent. Je kan rechtstreeks van jouw werk afzakken naar Domein De Locht in Duffel. Naast enkele eetkraampjes en de bar is ook onze cocktail lounge open die avond. Zo kan je tijdens het feesten gezellig genieten van een zomers drankje. De inkom is bovendien gratis, net zoals op zaterdag!

15:30 - 16:30

Kinderdisco

Een wervelende, professionele en interactieve kinderdisco met afwisseling van originele en visuele spelletjes, speciale dansjes, zingen en springen op recente kinder- en tienerhits. Deze animatie gaat door in de overdekte feesttent.

16:30 - 18:30

Ballonnen plooier

Er zal ook een ballonnenplooier op de festivalweide in de namiddag aanwezig zijn.

 

15:00 - 20:00

Springkastelen

We voorzien in de namiddag meerdere springkastelen voor kinderen van verschillende leeftijden.